Home » Info » Over ons

Hotel Spoorzicht & SPA

Het verhaal van Hotel Spoorzicht & SPA Loppersum

De eerste eigenaar van ‘Logement & Koffiehuys Spoorzicht’ was architect Oeds de Leeuw Wieland. Hij ontwierp niet alleen zijn eigen hotel, maar ook veel andere stijlvolle panden in Loppersum en omgeving. Achter de gevels van dit karakteristieke hotel hebben zich dan ook een hoop verhalen afgespeeld. Er is zelfs geschiedenis geschreven! Zo gaf mevrouw Drucker, vriendin van emancipatievoorvechtster Aletta Jacobs (ook Groningse), hier een lezing over vrouwenarbeid. Enkele decennia later traden legendarische Nederlandse rockbands zoals Golden Earring en Cuby and the Blizzards hier op!

Spoorzicht vandaag de dag

Als u in Loppersum bent dan is het statige pand van Hotel Spoorzicht niet te missen. Aan de buitenkant is het natuurlijk een plaatje, maar ook iedereen die binnenloopt, proeft meteen de sfeer van weleer. Veel van het oorspronkelijke interieur is behouden gebleven. Door de jaren heen heeft Spoorzicht diverse uitbaters gekend en is het meerdere malen verbouwd. Een aantal jaren geleden werd ook de spa, gehuisvest in het voormalige Raadhuis, bij het hotel betrokken en zijn de krachten gebundeld onder de naam: Hotel Spoorzicht & SPA. De zeven in 2020 gerealiseerde Luxe Long Stay Appartementen zijn onderdeel van het complex. In 2021 is er een geheel nieuwe vleugel bijgebouwd met 37 splinternieuwe state of the art hotelkamers, een nieuw restaurant, een royale bar & lounge, diverse terrassen en meerdere zalen voor events.

Dankzij het monumentale karakter lijkt het misschien alsof de tijd heeft stil gestaan. Echter, dit hotel met een voortreffelijk restaurant en een luxe, uitgebreide SPA is voorzien van de modernste faciliteiten. We nodigen u van harte uit om een keertje de ‘nieuwe oude sfeer’ te komen proeven en te genieten van onze uitgebreide faciliteiten. In Hotel Spoorzicht & SPA komt u pas echt tot rust!

Sfeervol genieten op het Groninger Hogeland…
Vroeger en ook nu. Kom langs en ervaar het zelf!

0 Winkelwagen Totaal  0,00